Μινιμαλισμός: η πιο δημοφιλής τάση στις πολυθρόνες σαλονιού

moderna polithrona

Οι τάσεις στη διακόσμηση αλλάζουν συνεχώς και είναι ξεχωριστές για κάθε έπιπλο είδος. Τι σημαίνει αυτό; Μπορεί η τάση για καναπέδες να είναι ο μαξιμαλισμός ή το υπερβολικά κλασικό στιλ και το ακριβώς αντίθετο να ισχύει για τη τραπεζαρία ή τα τραπεζάκια σαλονιού.

Θα πρέπει λοιπόν πάντα να μελετάμε τις τάσεις για το έπιπλο που μας ενδιαφέρει και να μην σκεφτόμαστε με γενικούς όρους και παράγοντες. Όσον αφορά τις πολυθρόνες λοιπόν, τα τελευταία χρόνια παρατηρείται μία τάση προς τον μινιμαλισμό. Αυτό με απλά λόγια σημαίνει ότι βλέπουμε όλο και λιγότερο πολυθρόνες που να θυμίζουν «θρόνους».

Τι εννοούμε όταν λέμε «μινιμαλισμός» στις πολυθρόνες;

Ακούγοντας κάποιος ότι η κορυφαία τάση για το σαλόνι είναι οι πολυθρόνες σαλονιού μίνιμαλ, λογικό είναι – δεδομένου ότι δεν είναι επαγγελματίας διακοσμητής ή κάτι παρόμοιο – να αναρωτιέται ποια είναι τα χαρακτηριστικά μίας τέτοιας πολυθρόνας.

Με απλά λόγια, μπορούμε να πούμε ότι μιλάμε για πολυθρόνες με όσο το δυνατόν πιο απλό design. Τι σημαίνει αυτό; Ότι η πολύ στολισμένες πολυθρόνες και αυτές με έντονα σχέδια και χρώματα, πλέον είναι «εκτός μόδας».

Για να το θέσουμε πιο απλά, μία πολυθρόνα για να θεωρείται μίνιμαλ θα πρέπει να είναι όσο το δυνατόν πιο «σπαρτιατική». Αυτό δε σημαίνει ότι δεν μπορεί να είναι κατασκευασμένη από ακριβά υλικά όπως δέρμα, καλά ξύλα και μέταλλο, αλλά απλά ότι δεν θα πρέπει να έχει έντονη διακόσμηση και «πολυτέλεια».

Αν μία πολυθρόνα παραπέμπει σε θρόνο ή σε κάποιο σαλόνι της Βικτωριανής Αγγλίας, τότε μάλλον δεν είναι και η πιο μοντέρνα επιλογή, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν κάνει για σας και το σαλόνι σας. Στο τέλος της ημέρας, το δικό σας γούστο και στιλ είναι αυτό που πρέπει να καθορίζει τις επιλογές σας.

polythrones

Μίνιμαλ και στην άνεση;

Οι πολυθρόνες είναι συνήθως το αγαπημένο έπιπλο στο σαλόνι για έναν πάρα πολύ απλό λόγο: είναι πάρα πολύ άνετες. Δεν υπάρχει καλύτερη αίσθηση από το να «λιώσεις» σε μία πολυθρόνα και να παρακολουθήσεις την αγαπημένη σου ταινία ή έναν αγώνα ή ακόμη και απλά να ακούσεις μουσική και να χαζέψεις λίγο στο internet.

Πολλοί πιστεύουν ότι οι κλασικές ή πιο μάξιμαλ πολυθρόνες είναι και οι πιο άνετες, οπότε δεν επιλέγουν τις πολυθρόνες σαλονιού μίνιμαλ αφού δε θέλουν να θυσιάσουν καθόλου από την άνεση τους. Αυτό όμως δεν ισχύει.

Το γεγονός ότι μία πολυθρόνα έχει μίνιμαλ σχεδιασμό σε καμία περίπτωση δε σημαίνει ότι δεν μπορεί να προσφέρει και αντίστοιχη ή ακόμη και μεγαλύτερη άνεση σε σχέση με μία κλασική πολυθρόνα.

Οι μίνιμαλ πολυθρόνες είναι πάλι πολυθρόνες και οι σχεδιαστές τους ξέρουν πολύ καλά τον σκοπό τους και γιατί τις αγαπάει και τις επιλέγει ο κόσμος. Ο μόνος «συμβιβασμός» που κάνουν οι μίνιμαλ πολυθρόνες είναι στον σχεδιασμό και τη διακόσμηση τους.

Στην άνεση δεν χωρά κανένας απολύτως συνδυασμός. Εννοείται πως ο καλύτερος κριτής της άνεσης είστε εσείς ο ίδιος, οπότε αυτό που προτείνουμε σε κάθε περίπτωση αγοράς πολυθρόνας είναι να κάτσετε για λίγο πάνω της και να δείτε πόσο άνετη είναι πριν να την αγοράσετε.

Ο μινιμαλισμός είναι μονόδρομος;

Μπορεί ο μινιμαλισμός στις πολυθρόνες να αποτελεί μία πολύ σύγχρονη και δημοφιλή τάση, αλλά σε καμία περίπτωση δεν είναι μονόδρομος. Αν θέλετε πιο παραδοσιακά στοιχεία στο σπίτι σας, τότε μπορείτε άνετα να επιλέξετε μία κλασική πολυθρόνα για να ταιριάζει καλύτερα με τον χώρο σας, αφού μία υπερβολικά μοντέρνα θα ήταν απλά παράταιρη.

Όπως είπαμε και παραπάνω, η μοναδική άποψη που μετράει όσον αφορά τη διακόσμηση του ΔΙΚΟΥ ΣΑΣ χώρου, είναι η δική σας.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *