Το καλοκαίρι βρίσκεται προ των πυλών, γεγονός που σημαίνει ότι αργά ή γρήγορα θα ξεκινήσετε να ψάχνετε τα κατάλληλα ανδρικά γυαλιά ηλίου που θα σας συντροφεύουν την φετινή καλοκαιρινή σεζόν.

Ακριβώς λοιπόν επειδή αυτή δεν είναι μια αγορά που πρέπει να κάνετε επιπόλαια και γρήγορα  φροντίσαμε να σας παρουσιάσουμε πιο κάτω όλα όσα θα σας φανούν χρήσιμα για να διαλέξετε τα ποιοτικότερα ανδρικά γυαλιά ηλίου της αγοράς.

Δώστε ιδιαίτερη προσοχή στην επιλογή των φακών στα ανδρικά γυαλιά ηλίου.

Οι φακοί από τους οποίους  θα αποτελούνται τα γυαλιά ηλίου ανδρικά είναι το ζωτικότερο μέρος  των γυαλιών σας και για αυτό ακριβώς το λόγο χρειάζεται να επιδείξετε την δέουσα προσοχή κατά την επιλογή τους.

Σκοπός σας δεν πρέπει να είναι άλλος από το να διαλέξετε όσο γίνεται ποιοτικότερους φακούς για τα γυαλιά ηλίου σας καθώς αυτοί θα είναι που θα προστατεύουν τα μάτια σας από την επιβλαβή υπεριώδη ακτινοβολία του ήλιου. Δεν αρκεί οι φακοί σας να έχουν απλά μια καλή απορροφητικότητα σε σχέση με την ακτινοβολία καθώς οι ακτίνες του ήλιου μπορούν να προκαλέσουν ανεπανόρθωτες ζημιές ακόμη και κατά την ελάχιστη έκθεση σας σε αυτές.

Οι φακοί που θα αγοράσετε θα πρέπει να είναι κατασκευασμένοι από τέτοιο υλικό που να σας εξασφαλίζουν εγγυημένη απορροφητικότητα ως και 99% της ηλιακής ακτινοβολίας, μόνο τότε μπορείτε να είστε βέβαιοι ότι κάνατε μια αξιόλογη επιλογή σε ανδρικά γυαλιά ηλίου.

Σε κάθε άλλη περίπτωση με την αγορά λιγότερο ποιοτικών γυαλιών για τον ήλιο ρισκάρετε αρκετά να υποστείτε σοβαρές και μη αναστρέψιμες βλάβες από τον ακτινοβολία αλλά και να ξοδέψετε άδικα αρκετά χρήματα.

Επιλέξτε τον σκελετό που ταιριάζει στα χαρακτηριστικά του προσώπου σας.

Δευτερεύον χαρακτηριστικό αλλά καθόλου αισθητικά ασήμαντο είναι το σχήμα και το χρώμα του σκελετού που θα έχουν τα ανδρικά γυαλιά ηλίου που θα επιλέξετε. Για αυτήν σας την επιλογή τα πράγματα σίγουρα δεν είναι τόσο κρίσιμα όσο ήταν με τους φακούς.

Στο θέμα του σκελετού που θα επιλέξετε έχετε σαφώς μεγαλύτερη ελευθερία να ακολουθήσετε την προσωπική σας αισθητική και να επιλέξετε κατά βούληση με προσοχή φυσικά τα γυαλιά ηλίου που θα αγοράσετε να κολακεύουν και να ομορφαίνουν συνολικά την εμφάνιση σας.

Ειδικά για εσάς που είστε αθλητικοί τύποι και χρειάζεστε ένα ζευγάρι αθλητικά γυαλιά ηλίου για τα σπορ, θα πρέπει να εντοπίσετε τον σκελετό που “δένει” καλύτερα στο πρόσωπό σας για να διασφαλίσετε την σταθερότητα των γυαλιών και να μην σας πέφτουν εύκολα.

gialia iliou gia andres

Όπως έγινε αντιληπτό από τα παραπάνω, η αγορά ποιοτικών ανδρικών γυαλιών ηλίου δεν είναι εύκολη υπόθεση κυρίως διότι απαιτεί να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί και επιφυλακτικοί πολλές φορές με την ποιότητα των φακών των γυαλιών που θα επιλέξετε.

Εφόσον εξασφαλίσετε την ποιοτική κατασκευή αυτών, η επιλογή του σκελετού είναι παιχνιδάκι, και μπορείτε να είστε βέβαιοι ότι η αγορά των ανδρικών γυαλιών ηλίου σας στέφτηκε με απόλυτη επιτυχία.

moderna polithrona

Οι τάσεις στη διακόσμηση αλλάζουν συνεχώς και είναι ξεχωριστές για κάθε έπιπλο είδος. Τι σημαίνει αυτό; Μπορεί η τάση για καναπέδες να είναι ο μαξιμαλισμός ή το υπερβολικά κλασικό στιλ και το ακριβώς αντίθετο να ισχύει για τη τραπεζαρία ή τα τραπεζάκια σαλονιού.

Θα πρέπει λοιπόν πάντα να μελετάμε τις τάσεις για το έπιπλο που μας ενδιαφέρει και να μην σκεφτόμαστε με γενικούς όρους και παράγοντες. Όσον αφορά τις πολυθρόνες λοιπόν, τα τελευταία χρόνια παρατηρείται μία τάση προς τον μινιμαλισμό. Αυτό με απλά λόγια σημαίνει ότι βλέπουμε όλο και λιγότερο πολυθρόνες που να θυμίζουν «θρόνους».

Τι εννοούμε όταν λέμε «μινιμαλισμός» στις πολυθρόνες;

Ακούγοντας κάποιος ότι η κορυφαία τάση για το σαλόνι είναι οι πολυθρόνες σαλονιού μίνιμαλ, λογικό είναι – δεδομένου ότι δεν είναι επαγγελματίας διακοσμητής ή κάτι παρόμοιο – να αναρωτιέται ποια είναι τα χαρακτηριστικά μίας τέτοιας πολυθρόνας.

Με απλά λόγια, μπορούμε να πούμε ότι μιλάμε για πολυθρόνες με όσο το δυνατόν πιο απλό design. Τι σημαίνει αυτό; Ότι η πολύ στολισμένες πολυθρόνες και αυτές με έντονα σχέδια και χρώματα, πλέον είναι «εκτός μόδας».

Για να το θέσουμε πιο απλά, μία πολυθρόνα για να θεωρείται μίνιμαλ θα πρέπει να είναι όσο το δυνατόν πιο «σπαρτιατική». Αυτό δε σημαίνει ότι δεν μπορεί να είναι κατασκευασμένη από ακριβά υλικά όπως δέρμα, καλά ξύλα και μέταλλο, αλλά απλά ότι δεν θα πρέπει να έχει έντονη διακόσμηση και «πολυτέλεια».

Αν μία πολυθρόνα παραπέμπει σε θρόνο ή σε κάποιο σαλόνι της Βικτωριανής Αγγλίας, τότε μάλλον δεν είναι και η πιο μοντέρνα επιλογή, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν κάνει για σας και το σαλόνι σας. Στο τέλος της ημέρας, το δικό σας γούστο και στιλ είναι αυτό που πρέπει να καθορίζει τις επιλογές σας.

polythrones

Μίνιμαλ και στην άνεση;

Οι πολυθρόνες είναι συνήθως το αγαπημένο έπιπλο στο σαλόνι για έναν πάρα πολύ απλό λόγο: είναι πάρα πολύ άνετες. Δεν υπάρχει καλύτερη αίσθηση από το να «λιώσεις» σε μία πολυθρόνα και να παρακολουθήσεις την αγαπημένη σου ταινία ή έναν αγώνα ή ακόμη και απλά να ακούσεις μουσική και να χαζέψεις λίγο στο internet.

Πολλοί πιστεύουν ότι οι κλασικές ή πιο μάξιμαλ πολυθρόνες είναι και οι πιο άνετες, οπότε δεν επιλέγουν τις πολυθρόνες σαλονιού μίνιμαλ αφού δε θέλουν να θυσιάσουν καθόλου από την άνεση τους. Αυτό όμως δεν ισχύει.

Το γεγονός ότι μία πολυθρόνα έχει μίνιμαλ σχεδιασμό σε καμία περίπτωση δε σημαίνει ότι δεν μπορεί να προσφέρει και αντίστοιχη ή ακόμη και μεγαλύτερη άνεση σε σχέση με μία κλασική πολυθρόνα.

Οι μίνιμαλ πολυθρόνες είναι πάλι πολυθρόνες και οι σχεδιαστές τους ξέρουν πολύ καλά τον σκοπό τους και γιατί τις αγαπάει και τις επιλέγει ο κόσμος. Ο μόνος «συμβιβασμός» που κάνουν οι μίνιμαλ πολυθρόνες είναι στον σχεδιασμό και τη διακόσμηση τους.

Στην άνεση δεν χωρά κανένας απολύτως συνδυασμός. Εννοείται πως ο καλύτερος κριτής της άνεσης είστε εσείς ο ίδιος, οπότε αυτό που προτείνουμε σε κάθε περίπτωση αγοράς πολυθρόνας είναι να κάτσετε για λίγο πάνω της και να δείτε πόσο άνετη είναι πριν να την αγοράσετε.

Ο μινιμαλισμός είναι μονόδρομος;

Μπορεί ο μινιμαλισμός στις πολυθρόνες να αποτελεί μία πολύ σύγχρονη και δημοφιλή τάση, αλλά σε καμία περίπτωση δεν είναι μονόδρομος. Αν θέλετε πιο παραδοσιακά στοιχεία στο σπίτι σας, τότε μπορείτε άνετα να επιλέξετε μία κλασική πολυθρόνα για να ταιριάζει καλύτερα με τον χώρο σας, αφού μία υπερβολικά μοντέρνα θα ήταν απλά παράταιρη.

Όπως είπαμε και παραπάνω, η μοναδική άποψη που μετράει όσον αφορά τη διακόσμηση του ΔΙΚΟΥ ΣΑΣ χώρου, είναι η δική σας.

Πόρτες πυρασφάλεις για γκαράζ

Γιατί τα γκαράζ πρέπει να έχουν πόρτες πυρασφάλειας

Τα γκαράζ είναι σίγουρα πολύ επιθυμητά στις μέρες μας για δύο κυρίως λόγους. Ο πρώτος είναι ότι εγγυώνται σε μεγάλο βαθμό την ασφάλεια των αυτοκινήτων μας σε μια τόσο δύσκολη κι επικίνδυνη εποχή και ο άλλος είναι ότι απλά μας εξασφαλίζουν μία σίγουρη θέση πάρκινγκ, κάτι πάρα πολύ σημαντικό σε μια πυκνοκατοικημένη μεγαλούπολη ή ακόμη και σε μερικά προάστια που έχουν πολλούς κατοίκους, αλλά περιορισμένους χώρους στάθμευσης. Μπορεί λοιπόν ένα πάρκινγκ να έχει πολλά οφέλη, αλλά έχει και πολλούς κινδύνους με πιο σημαντικό αυτόν της πυρκαγιάς.

Οι περισσότεροι θεωρούμε ότι η εικόνα ενός φλεγόμενου αυτοκίνητου είναι κάτι που θα δούμε μόνο σε ταινίες του Hollywood. Η πραγματικότητα όμως είναι τελείως διαφορετική και πολύ σκληρή. Τα αυτοκίνητα μπορούν πολύ εύκολα να πιάσουν φωτιά η οποία μάλιστα λόγω της μεγάλης της θερμοκρασίας, είναι πολύ εύκολο να μεταδοθεί όχι μόνο σε άλλα αυτοκίνητα, αλλά και σε κτίρια. Δεν είναι ανάγκη να τρακάρει ένα αυτοκίνητο με μεγάλη ταχύτητα για να τυλιχτεί στις φλόγες. Αρκεί ένα βραχυκύκλωμα κοντά στα καύσιμα!

Μια φωτιά σε ένα γκαράζ μονοκατοικίας ή πολυκατοικίας μπορεί πολύ εύκολα και γρήγορα να μεταδοθεί σε όλο το κτίριο και να θέσει σε πολύ σοβαρό και μεγάλο κίνδυνο τη ζωή όσων βρίσκονται μέσα σε αυτό. Τα συστήματα αυτόματης πυρόσβεσης και οι πυροσβεστήρες πολλές φορές δεν είναι αρκετά για να σταματήσουν τη πορεία της φωτιάς. Η καλύτερη λύση για τον περιορισμό της, είναι οι πόρτες πυρασφάλειας.

Οι πόρτες αυτές έχουν μεγάλες αντοχές στις υψηλές θερμοκρασίες που αναπτύσσονται σε μία πυρκαγιά , πράγμα που σημαίνει ότι αργούν πολύ να καούν, περιορίζοντας έτσι την πορεία της φωτιάς. Επιπλέον, είναι ειδικά σχεδιασμένες ώστε να σταματούν και τον καπνό, ο οποίος μπορεί να αποδειχθεί πιο επικίνδυνος και από την ίδια την πυρκαγιά! Η προστασία που προσφέρουν και η σημασία τους για την ασφάλεια ενός κτιρίου είναι τόσο μεγάλη, που είναι απαραίτητες βάσει νόμου για όλα τα δημόσια κι επαγγελματικά κτίρια.

Πόρτες πυρασφάλεις για γκαράζ

Οι πόρτες πυρασφάλειας και τα γκαράζ

Μία πόρτα πυρασφάλειας στην ουσία χωρίζει το υπόλοιπο κτίριο από το γκαράζ. Τι σημαίνει αυτό; Ότι πολύ απλά αν ξεσπάσει μία φωτιά για οποιονδήποτε λόγο εκεί, θα μείνει εκεί για πάρα πολλή ώρα, επιτρέποντας στους κατοίκους να διαφύγουν και να καλέσουν τη πυροσβεστική για να αναλάβει την κατάσβεση. Ο χρόνος αυτός μπορεί να σώσει όλους τους κατοίκους αλλά και να περιορίσει τη ζημιά από τη πυρκαγιά μόνο στον χώρο του γκαράζ, κάτι που μπορεί να αποδειχθεί πολύ σημαντικό και να έχει σαν αποτέλεσμα τη «σωτηρία» όλου του κτιρίου.

Κάθε χώρος με γκαράζ λοιπόν, θα πρέπει να έχει μία πόρτα πυρασφάλειας που να το χωρίζει από το υπόλοιπο κτίριο. Δεδομένου ότι οι πόρτες πυρασφάλειας δεν πρέπει να κλειδώνονται, καλό θα ήταν να μην είναι μία πυράντοχη πόρτα η μόνη πόρτα που θα χωρίζει το γκαράζ από το υπόλοιπο κτίριο, καθαρά για λόγους ασφαλείας.

Αν λοιπόν έχετε γκαράζ στο σπίτι ή την πολυκατοικία σας, καλό θα ήταν να έρθετε σε επαφή με κάποιον ειδικό και να συζητήσετε την τοποθέτηση πόρτας πυρασφάλειας, αν δεν έχετε ήδη. Αυτός θα σας υποδείξει που είναι σωστό να τοποθετηθεί και γενικά θα σας παρουσιάσει τη βέλτιστη λύση για σας και το σπίτι σας. Το όποιο κόστος μίας τέτοιας πόρτας, θα είναι σίγουρα μεγαλύτερο από αυτό μίας ανεξέλεγκτης πυρκαγιάς, το οποίο συχνά περιλαμβάνει και ανθρώπινες ζωές.

Η φαλάκρα είναι ο χειρότερος εφιάλτης για μερικούς άνδρες. Δεν είναι άλλωστε κρυφό ότι σχεδόν όλοι που έχουν αυτό το πρόβλημα προσπαθούν κάπως να το κρύψουν. Άλλοι φοράνε συνέχεια σκουφιά και καπέλα, άλλοι ξυρίζουν όλο το κεφάλι τους, ενώ πολλοί δοκιμάζουν και δημιουργικά χτενίσματα, όπως τη κλασική πλέον «γέφυρα». Εννοείται ότι όλα αυτά είναι στην ουσία ημίμετρα που σε καμία περίπτωση δεν δίνουν κάποια λύση για το πρόβλημα. Τι είναι όμως αυτό που δεν επιτρέπει σε πολλούς ν’ αναζητήσουν μία καλή και μόνιμη λύση, δηλαδή να δοκιμάσουν τηω μεταμόσχευση μαλλιών;

Η απάντηση στο παραπάνω ερώτημα είναι φυσικά πολύ εύκολη, ειδικά αν σκεφτεί κανείς τις δύσκολες εποχές στις οποίες ζούμε: το πρόβλημα είναι το κόστος και η επιλογή του σωστού και ικανού πλαστικού χειρουργού. Ένα καπέλο ή μία ειδική ξυριστική μηχανή κοστίζουν μόνο μερικά Ευρώ, μία χειρουργική επέμβαση όμως, αυτό είναι στην ουσία η μεταμόσχευση μαλλιών, είναι σίγουρα μία σαφώς πιο ακριβή υπόθεση. Ως αφορά την επιλογή πλαστικού άν είστε απο την Βόρεια Ελλάδα,ψάξτε στην google κάτι σαν πλαστικοί χειρούργοι στην Θεσσαλονίκη και πλοηγειθείτε στα 10 πρώτα αποτελεσματα για να βρείτε τον καλύτερο.

Ας αναλύσουμε λοιπόν λίγο το κόστος της όλης διαδικασίας και ας δούμε πόσο είναι και αν αξίζει πραγματικά τον κόπο.

  • Η φύση και η δυσκολία της επέμβασης

Εδώ έχουμε καλά νέα και κακά νέα. Τα καλά νέα είναι ότι η μεταμόσχευση μαλλιών είναι μια πάρα πολύ απλή χειρουργική επέμβαση. Κρατάει το πολύ δύο ώρες και γίνεται με τοπική αναισθησία και ίσως και λίγη μέθη. Αυτό σημαίνει ότι δεν χρειάζεται η παρουσία αναισθησιολόγου, συνήθως και ότι δεν χρειάζεται να γίνει σε κάποιο νοσοκομείο ή κλινική. Μπορεί να γίνει ακόμη και στο ιατρείο κάποιου ειδικού γιατρού. Τα κακά νέα είναι ότι πρόκειται για μία καθαρά αισθητική ή πλαστική επέμβαση. Τι σημαίνει αυτό; Ότι όποιος τη κάνει θα πρέπει να επωμιστεί όλο το κόστος μόνος του, μιας που κανένα Ασφαλιστικό Ταμείο, ιδιαίτερα στη κατάσταση που βρίσκονται σήμερα, δεν πρόκειται να συνεισφέρει χρήματα. Υπάρχουν ωστόσο διάφορες προσφορές που κάνουν γιατροί και οι ειδικές κλινικές μεταμόσχευσης. Ψάξτε λίγο στο internet και στη πόλη σας και σίγουρα θα βρείτε κάποιες που να σας συμφέρουν.

  • Το μέσο κόστος και από τι εξαρτάται

Όπως με κάθε αισθητική επέμβαση, το κόστος μεταμόσχευσης μαλλιών εξαρτάται από το μέγεθος της. Όσο περισσότερη δουλειά χρειάζεται να κάνει ο γιατρός, τόσο μεγαλύτερο θα είναι και το κόστος. Το «γέμισμα» μίας φαλακρής περιοχής κυμαίνεται συνήθως ανάμεσα στα 2,000 και 3,500 Ευρώ, ανάλογα με το μέγεθος της. Αν όμως η κατάσταση είναι πολύ σοβαρή και χρειάζεται να τοποθετηθούν μοσχεύματα σε όλο σχεδόν το κεφάλι, εννοείται ότι το κόστος αυξάνεται κατακόρυφα και μπορεί να φθάσει μέχρι τα πέντε ή έξι χιλιάδες Ευρώ.

  • Το ρίσκο

Όπως είναι φυσικό, πριν κάποιος ξοδέψει τόσα λεφτά θα θέλει να ξέρει ποιες είναι οι πιθανότητες επιτυχίας του όλου εγχειρήματος. Μία επέμβαση μεταμόσχευσης μαλλιών είναι μία πολύ απλή υπόθεση που είναι πλέον ρουτίνα για τους ειδικούς. Τα ποσοστά επιτυχίας της είναι τεράστια και οι αποτυχίες είναι ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ σπάνιες. Παρόλα αυτά, πρόκειται για μία επέμβαση, οπότε μπορεί να παρουσιαστούν κάποιες μικρές και παρωδικές παρενέργειες όπως αιμορραγία, φαγούρα και μούδιασμα στη περιοχή. Θα πρέπει επίσης να ξεκαθαρίσουμε ότι τα’ αποτελέσματα της επέμβασης δεν είναι άμεσα ορατά. Χρειάζεται λίγος καιρός για να φανούν, συνήθως μερικοί μήνες. Με άλλα λόγια, μη περιμένετε να μπείτε στο χειρουργείο «γλόμπος» και να βγείτε με το μαλλί ενός ροκ σταρ της δεκαετίας του 80.

Στις μέρες μας το κάθε Ευρώ μετράει. Που και που όμως, είναι καλό να ξοδεύουμε και λίγα χρήματα για τον εαυτό μας. Αν έχετε τ’ ανάλογα χρήματα, η μεταμόσχευση μαλλιών είναι μία επέμβαση με ελάχιστο ρίσκο που θα σας γεμίσει με αυτοπεποίθηση. Απλά μην ξεχάσετε να κάνετε μία μικρή έρευνα αγοράς πριν να ξεκινήσετε!